CHÂTEAU PAVIE 2003
CHÂTEAU PAVIE 2003
CHÂTEAU PAVIE 2003
CHÂTEAU PAVIE 2003
CHÂTEAU PAVIE 2003
CHÂTEAU PAVIE 2003
Sollten mehrere Flaschen vorrätig sein, ist das Foto unverbindlich und veranschaulicht den Erhaltungszustand der Flasche.

Zustand : Gut

Auf Lager 0 Flasche
278,33 € o. MwSt. 278,33 € MwSt.
278,33 € o. MwSt.
278,33 € MwSt.
Dieses Produkt ist nicht mehr verfügbar Benachrichtige mich, wenn es verfügbar ist
Andere Jahrgänge von Château Pavie auf Lager:
Haben Sie eine Flasche zu verkaufen? Holen Sie sich das beste Angebot basierend auf dem Markt.
Kontaktiere uns

Die Meinung der Experten

96 / 100
Wine Spectator März - 2017
Wine Spectator
This is a stunner, with the warmth of the vintage marrying ideally with the relative coolness of the terroir to deliver a wide range of vivid plum, boysenberry, raspberry and cherry paste flavors that have energy and drive, carried by a long graphite note and backed by a roasted apple wood accent that has been fully absorbed. Powerfully ripe, but not heady, with a sense of poise through the finish. A jaw-dropper.
Mehr lesen
96 / 100
Robert PARKER - The Wine Advocate
 Certainly this was a wine born under considerable controversy, receiving accolades and kudos from me and several of my American colleagues, but generally excoriated by the British press. The French wine critics were very positive. This wine has calmed down considerably as it was a blockbuster, somewhat of a Bordeaux fruit bomb in its youth, and now has toned itself down to a serious candidate for one of the wines of this rather bizarre, but interesting, vintage. 2003 offered everything, from pathetically dilute and thin wines to some massive blockbusters. That was true especially in the Northern Médoc and from the limestone hillsides of St.-Emilion (where Pavie is situated). The color is a dark garnet, with a touch of amber beginning to appear on the edge. The wine has a stunning nose of roasted herbs, grilled meats, charcoal, blackberry and blackcurrant fruit, with some oak still present. Dense, full-bodied and very succulent and lush, this wine seems to be in late adolescence, ready to enter a relatively mature stage. There is always a suspicion because of the extreme heat in July and August that these wines will crack up very quickly, and certainly that will always be a worry, but this one looks set for at least another 10-15 years of drinkability.
Mehr lesen
Jahrgang Wein  2003
Region Bordeaux
Bezeichnung Saint Emilion
Farbe Rot
Volumen 0.75 l
Land Frankreich
Château Pavie
Château Pavie

In Bordeaux steht heute fest, dass an den Hängen von Pavie und Ausone die Rebe im 4. Jahrhundert zum ersten Mal im Saint Emilionnais gepflanzt wurde. Aber erst im 19. Jahrhundert nahm die wahre Weinbauberufung von Pavia wirklich Gestalt an. Damals war das Anwesen auf mehrere Besitzerfamilien aufgeteilt, darunter die Tallemans und die Pigasses. Im Jahr 1954, während der offiziellen Klassifizierung der Weine von Saint Emilion, erreichte das Château Pavie den Rang eines Premier Grand Cru Classé B. Die Ankunft von Gérard Perse in Pavie im Jahr 1998 sollte die Quelle eines enormen Sprungs nach vorne sein. , jetzt einstimmig bestätigt von die Weinwelt. Im Jahr 2012 erhielt Château Pavie die Spitzenplatzierung unter den Premiers Grands Crus der Klassifizierung A.