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Symbolfotos
Jahrgang | Wein 2000 |
Einstufung | Médoc - 4. Cru Classé |
Region | Bordeaux |
Bezeichnung | Saint Julien |
Farbe | Rot |
Volumen | 0.75 l |
Land | Frankreich |
Château | Château Talbot |
Land | Frankreich |
At Chateau Talbot, wine combines past and future. Respect for traditions and technological developments will live in perfect harmony. From the union of technical, regional and men who operate with passion, sprang wines of character, harmonious and complex. st reached in twenty years to be among the most popular wines of the Bordeaux region. . It is undeniable that Talbot is one of the most famous wines of the Medoc. This good reputation is probably due to a mysterious combination of several factors: the size of its vineyards, nearly one hundred acres, the regularity of its wines, for nearly a century in the same family, the name of Talbot short and punchy , easy to pronounce in all languages and is part of our history ... But what makes the popularity of first Talbot is the wonderful nature of its wine. "Talbot is for many the ideal of St. Julien, generous bouquet, very stable and safe in Aging and stress Bettane Desseauve in their Grand Guide des Vins de France. True, Talbot is a champion of life, but that did not stop even in its first youth to be nice and round, always marked by silky tannins and sweet, very civilized. Talbot, an outgoing nature, he never turned in on itself, and has the courtesy to be every day in good mood. It is a racy wine, with complex notes of liquorice and tan, delightfully classic without any restraint. . .
LEON HEITZMANN Kaefferkopf Vendanges Tardives 2000
Gewurztraminer
Cornas
Pessac Leognan
DOMAINE TRIMBACH Grains Nobles Hors Choix 2000
Gewurztraminer
CHÂTEAU GRAND PUY DUCASSE 2000
Pauillac
Pomerol
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Saint Julien
Pessac Leognan
Saint Estèphe
(02-2022) Granatrot mit Ziegelstein am Rand. Aromatisch entwickelt mit Leder, Tabak und blättrigen Noten, aber die Frucht ist immer noch da neben einer charakteristischen rauchig-flintigen Note. Am Gaumen saftig, frisch und bekömmlich. Nicht ganz so gewichtig, entwickelt sich aber gut weiter. Im Abgang etwas kantig, aber gut zum Essen zu trinken.
Tom Cannavan (01-2001) Wunderbare, typische Talbot-Nase mit zedriger, duftender Eiche über süßer schwarzer Johannisbeere und fleischiger, erdiger, leicht blättriger Frucht. Fantastisch süße, marmeladige Frucht am Gaumen mit Cassis, Pflaume und Nuancen von Tabak und Holzrauch. Bereits sehr dicht und sehr lang.
(07-2011) Die Aromen von Erde, Bauernhof, grüner Oliventapenade, Cassis und Kräutern führen zu einem Bordeaux-Wein, der eher mager und streng ist. Der Abgang bietet Cassis, Oliven und einen trockenen Tanninabgang. Er ist noch jung und wird sich vielleicht mit der Zeit füllen, aber das kräuterige und olivige Profil wird er immer behalten.