CHÂTEAU BRANAIRE DUCRU 1986
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1986

CHÂTEAU BRANAIRE DUCRU 1986

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Andere Jahrgänge von Château Branaire Ducru auf Lager:

Die Meinung der Experten

88 / 100
Robert PARKER - The Wine Advocate
Tannine werden diesen Branaire-Jahrgang wohl immer dominieren. Dunkles Granatrot mit einem attraktiven Bouquet aus Erde, Mineralien, Zedernholz, Gewürzen und Johannisbeeren bleibt dieser Wein fest und strukturiert. Aromen von Zedernholz, Graphit, roten Johannisbeeren und Mineralien prägen seine mittelkräftige Präsentation am Gaumen.
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93 / 100
Cellar Tracker August - 2020
Cellar Tracker
Nase nach Pilzen, Pfeffer, Leder. Am Gaumen immer noch viel Säure, auch immer noch viel Frucht, aber eher getrocknete Früchte. Mit einem Hauch Lakritze mit etwas erdigen und tabakigen Noten. Sanft, aber noch etwas Tannin vorhanden. Nach einer Stunde gibt es noch mehr Frucht und einen Hauch von blumigen Noten mit einer weicheren Textur, die angesichts des Alters jedoch eher jugendlich ist, aber insgesamt immer noch nicht die Ausgewogenheit von 2005 aufweist. Aber die reife Nase und die Textur mit immer noch lebendiger Frucht machen ihn zu einem ausgezeichneten Wein, der eine schöne Balance aus Primär-, Sekundär- und Tertiärnoten aufweist.
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87 / 100
Jean-Marc Quarin Mai - 2000
Jean-Marc Quarin
(5-2000). Dark red. Evoluée. Average intensity. Jolie. Just. Average intensity. Discreet. Note plum and sage. Note plant Discrete combines perfectly with the fruit. Stock. Interesting and ready. Net attack and sweet growing on a medium body. The wine is soft mid-palate but tasty. The final tanicité melted and yet this. Notes of cedar and plum eau-de-vie. Wine should be transcended by a meal. .
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Jahrgang Wein  1986
Region Bordeaux
Bezeichnung Saint Julien
Farbe Rot
Volumen 0.75 l
Land Frankreich
Château Branaire Ducru
Château Branaire Ducru

Château Branaire Ducru is a fourth classified growth (classification of Bordeaux wines in 1855) of the Saint-Julien appellation in Médoc. The vineyard extends over nearly 60 hectares of vines. Château Branaire-Ducru is today one of the jewels of Saint Julien. This Grand Cru Classé is sought after for its very pure red fruit. Its typical composition of mostly Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc and Petit Verdot, opens with dazzling aromas of raspberry and blackberry, before becoming more complex on the palate with delicate nuances of mineral, pencil lead, smoke and flowers. of spring… The Château also produces a second wine: Duluc de Branaire Ducru. 

The best vintages of Château Branaire Ducru are 1975, wines of 1982, 1989 vintage wines, the 1995 vintage and the 1996 vintage. The wines of 2000, 2001, 2003 and 2005 are also exceptional. Finally, the great vintages of 2009, vintage 2010 and the 2015 vintage are great vintages.